Home / COMUNICAT 2 – 2015

COMUNICAT 2 – 2015

Concursul elitelor Mountain Bike-ului românesc şi-a onorat statutul de cea mai spectaculoasă competiţie a anului, sâmbătă seara, în Parcul Tineretului din Capitală

20 Octombrie 2015              În progres de la an la an, şi actualul sezon de Mountain Bike s-a încheiat, sâmbătă 17 octombrie, cu un concurs care a ridicat standardele întrecerilor interne la un nivel greu de atins. Aflat la a patra ediţie, ”MoonTimeBike” a confirmat că este cea mai puternică şi cea mai spectaculoasă competiţie din ţară. Singurul concurs de Mountain Bike urban nocturn din România s-a bucurat de o luptă sportivă desfăşurată în limitele unui fair-play desăvârşit, care a ţinut asistenţa cu sufletul la gură până la final, de o atmosferă incendiară, o asistenţă record pentru un  concurs de ciclism, un traseu şi mai provocator ca în ediţiile anterioare şi premii pe măsură, de peste 7.000 de lei. Noutăţile competiţiei au constat în televizarea startului cursei şi includerea ca obstacol de parcurs a unei maşini dăruită de un ciclist cunoscut Ionașcu Marius!

Lupta pentru câştigarea întrecerii de XCO (Cross Country Olymplic) s-a dat între doi ciclişti de la acelaşi club (BikeXpert), Marius Petrache şi Daniel Crista, care s-au distanţat de ceilalţi concurenţi încă de pe linia dreaptă de la start! Cei doi s-au succedat şi au colaborat la conducerea cursei, fiecare încercând să se depărteze decisiv de celălalt, însă fără succes. Ce câştiga Petrache pe coborâre, recupera Crista pe urcare! Petrache a condus majoritatea timpului, ultima tură găsindu-l tot pe el în frunte, cu un uşor avans la ultima urcare. Învingătorul competiţiei care a măsurat 33 de kilometri a fost decis de problemele sale tehnice: „în final am riscat şi am forţat, deşi la jumătatea cursei mai avusesem probleme cu lanţul, care n-a ţinut nici acum şi a trebuit să mă dau din nou jos de pe bicicletă, pierzând a doua oară din timp. A fost însă bine că după mine era un coechipier. A fost rezultatul pe care ni l-am dorit”, a explicat câştigătorul „Primei Evadări”, din acest an, Marius Petrache. „Am mers împreună toată cursa, ne-am înţeles bine şi practic am câştigat împreună”, a spus fair-play, Daniel Crista, în timp ce-şi consola coechipierul, adăugând că „a fost o victorie foarte importantă la un concurs de mare valoare”.

La fel de disputată a fost şi lupta pentru locul 3, pentru care au luptat mai mulţi sportivi. În final, pe podium s-a clasat Arpad Kelemen (NoMad Merida CST), înaintea câştigătorului ultimelor două ediţii, Lucian Logigan (Ideal).

În competiţia fetelor s-a impus fără probleme, pentru a treia oară consecutiv, Adrienne Beata Piringer (Giant), pe locul doi şi trei sosind Irina Dumitru (BikeXpert), respectiv la 12 secunde, Emese Fodor (NoMad Merida CST). „M-am antrenat tot anul pentru această cursă. La ultima tură n-am mai putut să urc ultimă pantă decât până la jumătate, aşa că pe porţiunea rămasă am coborât şi am împins bicicleta”. (Adrienne Beata Piringer)

La categoria 18-29 de ani s-a impus George Cristian Stan (NoMad Merida CST). „Mă chinui să obţin un rezultat bun de când se organizează concursul. Mă bucur că am reuşit acum să realizez cea mai mare performanţă posibilă la cea mai importantă competiţie din ţară. Schimbările traseului de anul acesta au fost în avantajul meu: mult mai tehnic, iar ploaia de vineri seara l-a făcut şi mai dificil. Încă de la începutul cursei am fost primul la categoria mea de vârstă şi am reuşit să mă menţin până la final, deşi am avut adversari puternici, reuşind să obţin şi locul 9 în Clasamentul General”.

La 30-39 de ani, a învins Istvan Csergedi (Mureş Cycling), câştigător în acest an şi la „Prima Evadare”. În cursa de sâmbătă s-a clasat pe locul 8 la General, iar la grupa sa de vârstă a avut 6 minute avans faţă de următorul clasat! Marin Marian (NoMad Merida CST), concurentul lui Istvan cel mai apropiat valoric la restul concursurilor, a abandonat în urma unei pene.

La peste 40 de ani, pe primul loc s-a clasat Petru Aprodu, venit special din Republica Moldova, debutant la acest concurs! Aflat întreaga cursă pe poziţia a doua la categorie, el l-a întrecut în ultima tură pe cel care s-a aflat de la început în fruntea celor mai în vârstă concurenţi, Ştefan Morcov (BikeXpert), câştigătorul de anul trecut.

S-au terminat emoţiile pentru sportivi, dar de-acum încep cele pentru fotografii care s-au înscris şi ei la concurs, o tradiţie pentru competiţiile organizate de Clubul NoMad Multisport. Imaginile ce vor surprinde eforturile cicliştilor şi jocurile de lumini pe timp de noapte vor putea fi admirate pe site-ul competiţiei http://moontimebike.ro/concurs-foto.

 Aşadar, „Prima Evadare”, cel mai mare maraton de Mountain Bike din sud-estul Europei, are de-acum un rival în privinţa popularităţii . Dacă competiţia desfăşurată în primăvară, a depăşit în acest an bariera de 3.000 de participanţi, concursul ce a avut loc în Parcul Tineretului din Bucureşti este pe cale să-i calce pe urme în privinţa numărului spectatorilor prezenţi. Iubitorii ciclismului s-au aflat, sâmbătă seara, pe traseu şi i-au încurajat şi aplaudat la final pe concurenţii unei competiţii memorabile, care s-a bucurat de o festivitate de premiere electrizantă.

Pe lângă „MoonTimeBike” şi „Prima Evadare” – cel mai mare maraton de ciclism cross country din sud-estul Europei , cu peste 3.000 de participanţi, inclus anul viitor pentru prima dată în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), Clubul NoMad Multisport are una din cele mai bune şi apreciate echipe de MTB din ţară. Alături de Fundaţia “Adept”, clubul a creat, marcat şi întreţinut diferite trasee de ciclism montan, precum cel din zona Viscri – Saschiz. NoMad Multisport participă, în diferite forme de asociere, şi la organizarea mai multor competiţii, precum Transilvania Bike Trail Race. Şi în sezonul viitor Clubul NoMad Multisport anunţă alte surprize, precum organizarea şi a altor competiţii.

La această ediţie, “MoonTimeBike” s-a bucurat de susţinerea partenerilor entuziaşti: Digi Mobil şi Ţiriac Leasing.

Mai multe informaţii despre eveniment sunt disponibile www.moontimebike.ro sau pe pagina de facebook oficiala www.facebook.com/MoonTimeBike. Fotografiile sunt centralizate pe pagina http://moontimebike.ro/foto, iar materialul video pe pagina http://moontimebike.ro/video

Persoana de contact:
Daniel Sardan / Presedinte Clubul Sportiv Nomad Multisport
dan@nomadmultisport.ro / www.nomad-team.ro / 0721555313

“MoonTimeBike” 2015 în cifre 

5.000 km si 1.000 de ture parcurse de concurenţi

 • peste 700 de spectatori
 • peste 200 de persoane în echipa de organizare, voluntari şi colaboratori
 • 160 de instrumente de făcut zgomot/încurajat
 • 75 de fotografi
 • 30 de proiectoare
 • 10 km de banda de avertizare/marcare pe traseu
 • un traseu de 5,5 km, parcurs de 6 ori
 • o maşină de făcut fum
 • o maşină obstacol Dacia Break.
 • 1200 m de garduri
 • 6 poteci noi