Home / COMUNICAT 2-2014

COMUNICAT 2-2014

 Spectacol sub clar de luna in centrul capitalei

MoonTimeBike competitia celor mai buni ciclisti din Romania

 

Lucian Logigan - Castigatorul MoonTimeBike 201421 Octombrie 2014            In noaptea de sambata Parcul Tineretului a  devenit scena unei competitii in care cei mai buni ciclisti s-au intrecut la lumina lunii, a lanternelor si in aplauzele spectatorilor.

Cum v-am obisnuit deja, la finalul sezonului de mountainbike, iubitorii acestui sport au jucat intr-un ultim act – MoonTimeBike – ce a incununat liderii acestui an. La start s-au aliniat 150 mountainbikeri experimentati, adica cei clasati in primii 15% la Prima Evadare sau in primii 30% la maratoanele montane.

Acest eveniment inedit s-a desfasurat pe intuneric la lumina lanternelor, Parcul Tineretului devenind din nou arena desfasurarii celei de-a treia editii MoonTimeBike, singurul concurs de Mountain Bike Cross Country urban.

Desi desfasurat intr-un parc, traseul de tip XCO a fost unul dificil, avand multe urcari si coborari abrupte pe poteci, iarba, trepte, radacini anumite portiuni punandu-i in dificultate si pe cei mai experimentati rideri. Chiar daca a avut doar 5 kilometri, concurentii au trebuit sa il parcurga de 7 ori. Diferenta de nivel de 700m le-a dat participantilor putin de furca, timpii de parcurgere ai unei ture crescand odata cu inaintare in concurs. Ploaia de dimineata a dat emotii participantilor dar pana la ora inceperii concurslui traseul a fost prefect ciclabil si nu au avut loc accidentari. Pe unele portiuni ciclistii au atins viteza de 50 km/h, iar viteza medie a fost aproximativ 23 km/h.

Daca de obicei la concursurile de cross-country sunt multi participanti si foarte putini spectatori, la MoonTimeBike este invers! Cei 150 de participanti au parte de peste 2000 de spectatori care sa ii incurajeze pe toata lungimea traseului.

Dupa 1h 24min 21s, Lucian Logigan, multiplu campion national si balcanic, a trecut primul linia de sosire. Cu acest timp s-a stabilit si un nou record de parcurgere al traseului, cu 6 minute mai putin decat anul trecut, acest lucru confirmand inca o data cresterea performantelor si a valorii concurentilor romani de top. Lucian a fost urmat de co-echipierul sau de la Ideal Geiger Team, Attila Madaras, campion national la maraton MTB. Podiumul clasamentului general a fost completat de Stancu Alexandru campion national XCO la categoria sub 23 de ani. Cel mai bun timp pe tura este cel a lui Crista Daniel el parcurgand cei 5km ai primei ture in 10min 26s.

In competitia feminina s-a impus din nou Piringer Beáta Adrienne, urmata de Irina Dumitru si Monica Cojocaru. Timpul primei fete a fost de 01h:33min:13s, ea parcurgand cu o tura mai putin.

Clasament pe categorii

 • Feminin Open: 1. Piringer Beáta Adrienne 2. Irina Dumitru 3. Monica Cojocaru
 • Masculin Elite Open: 1. Logigan Lucian 2. Madaras Attila 3. Alexandru Stancu
 • Masculin 18-29: 1. Fabian Gandila 2. Ede Molnar  3.Attila Malnasi
 • Masculin 30-39: 1. Istvan Csegerdi 2. Filip-Ilie Grigorescu 3. Marian Marin
 • Masculin >40: 1. Marius Ionascu 2. Balazs Sandor 3.Ulisse Gheduzzi

Dupa concurs distractia a continuat in clubul Diamon unde am sarbatorit impreuna curajul, priceperea, antrenamentele istovitoare si reusitele acestui sezon.

Deja traditie, la evenimentele organizate de NoMad Multisport, fiecare participant va avea o inregistrare video a evolutiei sale din concurs. Filmuletele iRewind vor fi disponibile pe site – www.moontimebike.ro.

Cele mai apreciate imagini din concurs realizate de fotografii amatori sau profesionisti urmeaza sa fie  premiate in cadrul Concursului Foto.
Traseul din Parcul Tineretului va ramane marcat si intretinut de Clubul NoMad Multisport si va invitam sa il tociti in antrenamente pe bicicleta sau in alergare. E bine sa fiti pregatiti, poate va facem surpriza si introducem si o proba de trail running la editia urmatoare!

MoonTimeBike in cifre

 • 5000km sau 1000 de ture parcuse de concurenti
 • 2000 de spectatori
 • 200 persoane in echipa de organizare, voluntari si colaboratori
 • 160 de instrumente de facut zgomot/incurajat
 • 75 fotografi
 • 30 de proiectoare
 • 5km traseu parcus de 7 ori
 • 1 masina de fum 🙂
 • 150 cei mai buni rideri
 • 1 XCO urban

Evenimentul este organizat de NoMad Multisport, Club care organizeaza cel mai mare maraton MTB din estul Europei – Prima Evadare (peste 3000 de participanti) si care are una din cele mai bune si vizibile echipe de MTB din tara. Alaturi de Fundatia Adept, Clubul a creat, marcat si intretinut diferite trasee de ciclism montan, inclusiv cele din zona Viscri – Saschiz. NoMad Multisport organizeaza, in diferite forme de asociere, si cel mai mare concurs MTB corporate – Skoda Velo Challenge, dar si Transilvania Bike Trail Race.

“MoonTimeBike” s-a bucurat de sustinerea partenerilor entuziasti Samsung Galaxy S5, Foto Hobby, Think Tank Photo, High5, Daimon Welness, WD40 si Perla Moldovei.

Mai multe informatii despre eveniment sunt disponibile pe www.moontimebike.ro sau pe pagina de facebook oficiala www.facebook.com/MoonTimeBike. Fotografiile sunt centralizate pe pagina http://moontimebike.ro/foto, iar material video pe pagina http://moontimebike.ro/video

Persoana de contact:
Daniel Sardan / Presedinte Clubul Sportiv Nomad Multisport
dan@nomadmultisport.ro / www.nomad-team.ro / 0721555313

MoonTimeBike 2014 from Catalin on Vimeo.