Home / Regulament 2015

Regulament 2015

1. ORGANIZATORUL CONCURSULUI:
Organizatorul Concursului “MoonTimeBike” (denumit in continuare „Concursul”) este Clubul Sportiv Nomad Multisport.

Concursul se va derula conform prevederilor prezentului Regulament, (denumit in continuare („Regulament”) care este obligatoriu pentru toti participantii.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica si/sau schimba regulamentul, cu obligatia de a anunta, in aceeasi maniera in care a fost facuta si informarea initiala.

2. LOCUL SI DURATA DESFASURARII CONCURSULUI:
MoonTimeBike este un concurs – eveniment de ciclism, de tip XCO (Cross Country Olympic). Concursul se va desfasura in Parcul Tineretului, Bucuresti pentru participanti inscrisi pe pagina de inscrieri, ce se vor intrece intr-o competitie de mountain-bike pe o bucla de circa 5 km, in decursul a doua ore, in data de 17 octombrie 2015.

Startul la competitie se va da sambata, 17 octombrie 2015, in Parcul Tineretului, intrarea liceul Gh. Sincai. Intregul eveniment se va desfasura de la ora 18:00 la ora 22:00.

3. DREPTURI SI CONDITIILE DE PARTICIPARE:
Concursul este accesibil tuturor persoanelor care respecta conditiile prezentului regulament si care urmeaza indicatiile prezente in acest Regulament pentru a-si valida participarea. Se permite atat inscrierea sportivilor licentiati cat si a celor amatori. Numarul participantilor este limitat la 150 de persoane.

Participarea la acest concurs are valoare de acceptare integrala, liber consimtita şi in afara oricarei constrangeri a prevederilor prezentului regulament. Dreptul de participare apartine în exclusivitate participantului care indeplineste conditiile impuse de Regulament. Dreptul de participare la concurs este anulat automat in situatia in care sunt furnizate date sau informatii false, eronate sau necorespunzatoare in completarea datelor personale.

Pentru a putea participa la Concurs, participantii, trebuie sa achite o taxa de participare de 85lei/participant pînă în 16 octombrie, 100lei/participant in ziua concursului. In cazul in care concurentul se retrage sau nu se prezinta la concurs suma nu va fi restituita.

Datorita gradului de dificultate crescut, la concurs pot participa doar concurenti cu experienta, adica cei clasati in primii 15% la Prima Evadare sau in primii 30% la maratoanele montane listate in formularul de inscriere. In ambele cazuri, se ia in calcul clasamentul general (masculin/ feminin) al editiilor 2014 sau 2015. Aceste date vor fi furnizate de participanti, verificate si validate de catre Organizator. Lista cu concurentii acceptati va fi publicata pe site, cei care nu indeplinesc aceste conditii vor alcatui o lista de asteptare. In cazul in care raman locuri disponibile acestia din urma vor putea sa participle la Concurs. Selectarea lor se va face in functie de ordinea inscrierii pe site.

CATEGORII SI PREMII:
Masculin 18-29 (sportivi amatori, cei care nu detin legitimatie UCI de sportiv profesionist)
Masculin 30-39 (sportivi amatori, cei care nu detin legitimatie UCI de sportiv profesionist)
Masculin 40+ (sportivi amatori, cei care nu detin legitimatie UCI de sportiv profesionist)
Feminin Open
Elite Open (categorie destinata sportivilor profesionisti – Juniori, U23, Elite) si cei de top.

Premiile acordate sunt in valoare totala de 8.000 lei. Categoriile premiate in bani si/sau produse sunt:
Feminin Open si
Masculin Elite Open
Categoriile de varsta: Masculin 18-29 ani, Masculin 30-39 ani si Masculin >40 ani vor fi premiate in produse si/sau bani.

Organizatorul nu-si asuma responsabilitatea pentru eventuale premii oferite din partea partenerilor si/sau colaboratorilor sai si nu este raspunzator de plata de taxe sau a altor obligatii financiare legate de aceste premii.

DOCUMENTELE NECESARE INSCRIERII:
1. Formularul de inscriere (online) completat;
2. Declaratia pe propria raspundere (de semnat formularul prestabilit, in ziua concursului, la ridicarea numerelor de participare)
• Numarul de participare si chip-ul de cronometrare vor fi ridicate de la race-office-ul organizatorilor pe baza buletinului de identitate.

4. PROTECTIA DATELOR PERSONALE:
Organizatorul isi rezerva dreptul de a colecta datele de contact ale concurentilor, pentru viitoare actiuni si evenimente. Cei inscrisi isi dau acordul de a primi comunicate si informatii din partea NoMad Multisport, precum si din partea co-organizatorilor sai. Tuturor participantilor le sunt garantate drepturile in conformitate cu Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei.

Prin inscrierea la concurs participantii declara ca sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de catre organizator, precum si cu participarea la Concursul “MoonTimeBike” astfel, implica acceptul si consimtamantul participantilor ca datele lor personale sa fie pastrate si prelucrate de Clubul Sportiv NoMad Multisport in scopul desfasurarii Concursului si numai in vederea desemnarii castigatorului.

Organizatorul se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti. Organizatorul se obliga sa pastreze confidentialitatea si securitatea datelor cu caracter personal conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestora.

Adresele de email ale utilizatorilor care s-au inscris in concurs se pastreaza de catre Organizator.

5. MECANISMUL CONCURSULUI
Participantii vor afla informatii despre concurs de pe pagina moontimebike.ro sau facebook.com/MoonTimeBike, acesta fiind un concurs de ciclism, de tip XCO (Olympic Cross Country) desfasurat noaptea, destinat sportivilor cu experienta.

Startul la competitie se va da sambata, 17 octombrie 2015, ora 18:20, in parcul Tineretului, Bucuresti, intrarea Liceul Gh. Sincai. Intregul eveniment se va desfasura de la ora 18:00 la ora 22:00, conform programului mentionat mai jos.

Pentru participarea la competitia efectiva, inscrierile se vor face in perioada 7 octombrie 2015, ora 13:00 si se vor finaliza in data de 16 octombrie 2015, ora 21:00 prin completarea unui formular de inscriere afisat pe pagina www.moontimebike.ro/inscriere.

Competitia efectiva consta intr-un concurs de ciclism mtb, de tip XCO. Concurentul va parcurge 7 tururi, o tura din traseu, care este in jur de 5 km. Bicicletele tandem sau ciclocross nu sunt acceptate in concurs. Bicicletele folosite in competitie trebuie sa respecte standardele oficiale pentru bicicletele de tip MTB si sa fie in perfecta stare de functionare.

Concurentii vor fixa numarul de concurs care le-a fost inmanat in fata bicicletei, pe ghidon (NU se va rula pe ghidon), pe toata durata concursului, pentru a fi vizibil de catre arbitrii. In caz ca numarul de concurs nu este vizibil, organizatorul este absolvit de vina daca apar erori in clasament care ii privesc pe concurentii aflati in aceasta situatie. De asemenea, concurentii trebuie sa poarte chip-ul de cronometrare pe intreaga durata a competitiei, dupa care sa il predea arbitrilor (sau la race-office). Toate bicicletele folosite trebuie propulsate doar prin forta umana proprie a concurentului. Nu se accepta dispozitive tehnice (de ex: motoare) care sa il ajute pe concurent sa obtina o performanta mai buna. Se interzice ajutorul publicului sau altor concurenti (de ex: tragerea sau impingerea unor concurenti de catre o alta persoana). Toate bicicletele folosite trebuie sa fie in stare perfecta de functionare, in special sistemul de franare. Organizatorul isi rezerva dreptul de a retrage din concurs bicicletele pe care le considera necorespunzatoare din acest punct de vedere.

Organizatorul este exonerat de raspundere si despagubire pentru orice dauna materiala sau vatamare corporala suferita de un participant.

PROGRAM:
Vineri, 16 octombrie
10:00 – 19:00 Previzualizare traseu

Sambata, 17 octombrie
14:00 – 17.00 Inscrieri fizice si ridicarea pachetelor de concurs
18:00 Adunarea la start
18:05 Strigarea primelor 2 linii
18:10 Sedinta tehnica
18:20 START
20:30 Festivitatea de premiere

STARTUL:
Concurentii trebuie sa se pozitioneze la linia de start in ordinea chemarii si pe linia indicata de catre MC-ul competitiei.
Odata aliniati, concurentii trebuie sa scoata inafara perimetrului de start mijloacele de incalzire (rulouri, trainere);
Startul va fi dat de MC-ul competitiei in urmatorul fel: un anunt cu numaratoare inversa de la 10, 9, …2, 1, START.
Startul va fi colectiv.

ECHIPAMENT:
Casca de ciclism este OBLIGATORIE pentru toate categoriile de concurenti, atat in timpul competitiei cat si in timpul antrenamentelor!
Este OBLIGATORIE echiparea cu lanterna frontala si/ sau lumina fata puternica (>300 lumeni), precum si cu emitator lumina continua rosie pe spate.
Folosirea de catre concurenti a sistemelor radio sau alte comunicatii electronice sunt strict interzise (Ex: iPod, tel mobil, walk-man, mp3 player etc)
Este interzisa decuparea/gaurirea numarului de concurs;
Utilizarea anvelopelor cu crampoane metalice este interzisa;
Bicicletele folosite in competitie trebuie sa respecte standardele oficiale pentru bicicletele de tip MTB.
Numarul de concurs va fi montat pe bicicleta, in fata, pe ghidon si nu va fi inlaturat decat dupa trecerea liniei de sosire (sau in caz de abandon).
Concurentii pot repara sau inlocui orice piesa cu exceptia cadrului. Schimbarea bicicletei nu este permisa, concurentii trebuie sa treaca linia de sosire cu acelasi cadru si acelasi numar pe ghidon.
Inlocuirea unei roti se poate face in zona pentru echipe de la Start/Finish sau in alte zone indicate de organizator; In cazul unei pene sau a unor defectiuni minore, concurentul este obligat sa elibereze traseul pentru a evita accidentarile si sa-si rezolva problema intr-un loc sigur.

Organizatorii sunt exonerati de raspundere daca in timpul cursei publicul sau concurentii deterioreaza marcajele de ghidare. Fiecare participant este obligat sa urmeze indrumarile comisarilor de traseu si a organelor de politie. In locurile unde acestia nu exista, ei trebuie sa manifeste prudenta. Concurentii vor lua parte la concurs doar dupa ce vor semna o declaratie pe proprie raspundere din care reiese ca sunt apti din punct de vedere medical pentru efort fizic. Organizatorul isi rezerva dreptul de a interzice participarea unui concurent daca considera ca nu este apt din acest punct de vedere.

Organizatorul este exonerat de raspundere daca unul sau mai multi concurenti sufera vatamari corporale sau pagube materiale ca urmare a unor incidente produse pe traseu.

Pentru a termina concursul, concurentul trebuie sa parcurga cele 7 tururi. Dupa ce trece linia de Finish primul concurent care a parcurs cele 7 tururi, restul concurentilor vor fi opriti la linia de Finish, clasamentul se va face in functie de timpul cel mai bun si numarul turelor parcurse.

6. RESPONSABILITATILE ORGANIZATORULUI
Organizatorul va:
» asigura pachetul de start pentru concurenti;
» asigura traseul de concurs marcat corespunzator;
» asigura puncte de rehidratare si verificare;
» asigura recompensarea primelor trei locuri de la fiecare categorie prin produse, iar la primele 3 locuri – » feminin open si 5 locuri general masculin vor fi premii in bani;
» asigura plasarea punctelor de control pe parcursul traseului si respectarea ordinii de sosire a concurentilor la acestea;
» sosirea cronometrata cu un sistem de chip-uri;
» asigura siguranta la start si finish, prin paza si suport medical;
» pe zonele periculoase ale traseului (sectiuni de coborare), arbitrii de pe traseu vor flutura un steag galben in cazul unui accident (defectiune tehnica, blocaj, etc…), astfel incat sa previna accidentarea concurentilor care vin din urma.
In conditii meteo nefavorabile, Organizatorul poate decide amanarea/anularea competitiei.

7. OBLIGATIILE SI RASPUNDEREA CONCURENTULUI:
toti concurentii participa la competitie pe proprie raspundere.
concurentul care sufera un accident sau orice fel de paguba materiala (bicicleta, alte echipamente) renunta prin insasi inscrierea la competitie la orice drept de a solicita despagubiri; sau de a recurge in instanta impotriva oricarei persoane implicata in organizarea competitiei, in special impotriva: organizatorului sau voluntarilor implicati in organizarea competitiei (persoane fizice sau juridice), impotriva sponsorilor, impotriva institutiilor publice ce sustin competitia.
concurentii trebuie sa cunoasca regulamentul si sa participe la sedinta tehnica, sa considere cu precautie informatiile anuntate de organizatori, in sedinta tehnica organizatorul anunta informatii oficiale chiar daca acestea nu sunt redactate in prezentul regulament.
concurentii poarta intreaga responsabilitate civila si penala pentru orice dauna provocata de acestia altor persoane in timpul cursei.
in cazul constatarii unui accident, concurentii sunt obligati sa il raporteze la urmatorul punct de control sau sa sune pe numarul de urgente afisat pe numarul de concurs.
concurentii sunt obligati sa respecte regulile de protectie a mediului inconjurator.
in caz de abandon sau descalificare sportivul e obligat sa isi transporte bicicleta la standuri (exceptie fac accidentarile) si sa predea chip-ul de cronometrare la primul punct de control;
concurentii sunt obligati sa protejeze/evite eventualii spectatori sau cetateni ajunsi intamplator pe traseu.
sa predea chip-ul de cronometrare la race-office-ul; pierderea sau deteriorarea lui presupune achitarea contravalorii lui.

8. CONDITII CE ATRAG DESCALIFICAREA
Neparcurgerea traseului în întregime sau scurtarea lui.
Nefolosirea căstii de protectie pe timpul concursului.
Nefolosirea lanternei frontale si/ sau luminii fata, precum si a emitatorului lumina continua rosie pe spate.
Folosirea dispozitivelor audio pentru muzica (tip iPod, tel mobil, walk-man etc), in timpul cursei.
Pierderea chipului de cronometrare
Comportamentul lipsit de Fair Play fata de concurenti, organizatori sau spectatori (insultarea, imbrancirea concurentilor, sicanarea, etc.)
Folosirea/primirea ajutoarelor din afara concursului (folosirea autovehiculelor, a motocicletelor, a ajutorului venit din partea unei alte persoane, etc).
Schimbarea bicicletei sau a numarului de competitie in timpul concursului.
Abandonarea ambalajelor sau altor deseuri pe traseu in afarea zonei de alimentare.
Descalificarile se pot face si dupa concurs in urma vizualizarii pozelor, filmelor, sau a sesizarii fondate a altor concurenti.
Nerespectarea regulilor specifice unui concurs de tip XCO;

9. COMISIA DE VALIDARE A CASTIGATORILOR SI ACORDAREA PREMIILOR
Comisia este formata din trei membrii desemnati de conducerea organizatorului. In situatia in care unul dintre membrii comisiei este in imposibilitate de a isi exercita atributiile, acesta este inlocuit cu un membru desemnat de ceilalti doi membrii. In situatia in care doi sau toti membrii comisiei sunt in imposibilitate de a isi exercita atributiile, conducerea organizatorului va numi o noua comisie. Toate deciziile comisiei se iau cu majoritatea voturilor membrilor. Orice situatie/problema care apare in cursul desfasurarii Concursului este solutionata de catre comisie conform deciziei acesteia.

10. DREPTURI DE AUTOR
Organizatorul isi rezerva dreptul de a folosi in nume propriu sau prin cesiune catre partenerul principal al concursului, orice material fotografic, video si audio cu concurentii MoonTimeBike, din timpul desfasurarii acestui concurs (inclusiv de la linia de start/finish si premierele la podium), in scopuri de promovare a evenimentului.

11. INCETAREA CONCURSULUI
Prezentul Concurs va inceta de drept la data de 18 octombrie 2014, ora 22.00 si poate inceta inainte de termen numai în cazul producerii unui eveniment de forta majora – de natura a face imposibila derularea.
Retragerea in timpul concursului, concurentii care nu doresc continuarea cursei trebuie sa informeze organizatorii la standul Start/Sosire sau la oricare dintre punctele de control, predand chip-ul de cronometrare.

12. REGULAMENTUL CONCURSULUI
Regulamentul Concursului este disponibil pe pagina http://goo.gl/TTd0IR. Prin participarea la acest Concurs, participantii sunt de acord sa se conformeze acestui Regulament. Orice modificari ale prezentului Regulament vor fi comunicate pe www.moontimebike.ro sau in ziua concursului la sedinta tehnica.

13. ALTE REGULI
Participantul la concurs accepta sa se conformeze acestui regulament.

In cazul in care organizarea concursului este impiedicata de evenimente de forta majora, si/sau de evenimente meteo nefavorabile, organizatorul isi rezerva dreptul de a decide, dupa caz, incheierea sau prelungirea concursului.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica prezentul regulament de cate ori este necesar, cu informarea corespunzatoare a celor interesati.

Prezentul Regulament a fost intocmit si va fi facut public, conform legislatiei in vigoare, pe intreaga perioada de desfasurare a concursului, acesta putand fi consultat la solicitarea oricarui concurent la concurs pe pagina www.moontimebike.ro.